A Travellerspoint blog

Pemuteran & Ubud

Bali

Pemuteran

Tijd voor ontspanning! Na die vele korte nachten werden we na ¡14uur! wakker in onze ´traditionele´bungalow en hebben we ons ontbijt maar net gehaald. (We kwamen er pas een dag later achter dat er een uur tijdverschil was tussen Java en Bali.) Gewapend met handdoek en snorkel naar het strand waar we ons enkele minuten later in de wereld van Nemo waanden. De dag erna, een snorkeltour voor het Menjanganeiland, was zelfs nog indrukwekkender. Al blijft Galapagos nummer 1! De watertemperatuur is hier wat aangenamer, voor mij nog wel te koud om er een uur lang in te dobberen. Die ‘gidsen’ trokken allemaal een wetsuit aan, wou ik ook!

Tussen het snorkelen door hebben we ook nog wat tempels bezocht, onze eerste cocktail van deze vakantie gedronken en voor de verandering een zonsondergang ipv zonsopgang meegepikt.

Ubud

Met privéchauffeur vertrokken we uigerust richting Ubud. Onderweg zijn we oa gestopt bij een koffieplantage waar Tom de exclusieve luak coffee heeft geprobeerd. Ja, van dat beest :) Zijn mening: Niet slecht, maar ook niet speciaal. Misschien als de koffie beter gezet was.. (Indonesische manier van koffiezetten: enkele scheppen gemalen koffie in de tas en er dan kokend water opgieten. Resultaat = heel veel drek)
Daarnaast was één van de must-see tempels, Pura Ulun Danu Braton, een verplichte stop op het lijstje. Ontzettend veel mensen hier, ook heel veel schoolkinderen uit Java. Slechts 10meter verwijderd van Tom werd ik aangesproken door een groepje schooljongens die één voor één met mij op de foto wilden. Na een verplichte babbel over Indonesie, het eten en de bezienswaardigheden, kwamen ze tot aan de vraag met wie ik aan het reizen was, wat voor mij het moment was om Tom aan te wijzen en door te gaan. Passeerde ik toch nog een groepje jongens die mij juist hetzelfde vragen. Fotomodel zijn, is toch niet mijn roeping.

In Ubud logeerden we voor geen geld in, het lijkt er alleszins op, een echte tempel! Deze stad, eerder Westers en afgeladen vol toeristen, spreekt ons toch aan. De hoofdstraten zijn ook gevuld met brommers en ander verkeer maar draai een klein steegje in en je zit in de jungle of tussen de rijstvelden, heel bevreemdend. Met de fiets, niet dat we hebben moeten trappen, hebben we de omgeving van Ubud verkend, rijstvelden, plantages etc. Mooi! Ook hebben we er een Indonesische kookles gevolgd. Hij of zij die in de nabije toekomst bij ons blijft eten, weet waar hij/zij zich aan mag verwachten! :) De tempeh manis en verse pindasaus zijn wel een echt succes!

Posted by VolgTomenRagna 06:38 Archived in Indonesia Tagged ubud pemuteran

Email this entryFacebookStumbleUpon

Table of contents

Be the first to comment on this entry.

This blog requires you to be a logged in member of Travellerspoint to place comments.

Enter your Travellerspoint login details below

( What's this? )

If you aren't a member of Travellerspoint yet, you can join for free.

Join Travellerspoint