A Travellerspoint blog

Yogyakarta


View Indonesia I on VolgTomenRagna's travel map.

Na de treinreis van acht uur het eerste beste hostel ingedoken. Je vraagt je twee dingen af wanneer je de kamer aan de duurdere kant vindt en deze toch neemt. Zijn we sneller tevreden met eender welk hostel want uiteindelijk slaap je er enkel maar? Of zijn we luier geworden dan in Zuid-Amerika en willen we niet zwaar beladen enkele hostels afgaan? En wat zijn de standaarden als je een kamer van 15EUR te duur vindt?

We begonnen met een rustig dagje, Yogya verkennen. Toen we het Kraton, paleis van de sultan, binnenstapten en verwelkomd werden met gamelan (traditionele muziek en gezang), hadden we zoiets van ‘Ja, dit is Azie!’. Verder hebben we het waterpaleis bezocht en wat marktjes afgeschuimd,

De dag erna met het bezoek aan de tempels van Borobudur en Prambanan , wisten we ook waarvoor we naar Indonesië gekomen zijn. Prachtig en indrukwekkend!

Ook onze eerste stapjes in de streetfood-mentaliteit gezet. Onze buik/maag/darmen hebben het overleefd! Toch met enige verbazing.. De porties waren eerder klein , het eten was ook niet echt heel lekker en dus hebben we in ons hostel nog maar een vetrouwde portie eten besteld. Sowieso niet de laatste keer dat we het uitproberen.

Wat is er anders met Jakarta? We zijn hier absoluut niet ‘uniek’, er zitten hier ontzettend veel toeristen. Heel veel Nederlanders ook, gevolgd door Duitsers, Fransen en Belgen. Yogya is misschien zo’n xx aantal mensen kleiner maar het blijft een grootstad met ongelooflijk veel verkeer, getoeter en uitlaatgassen. Blij dat we richting natuur en vulkanen trekken, al blijft het de vraag of het er rustiger zal zijn wanneer de hotels zo goed als volgeboekt zijn...

Posted by VolgTomenRagna 04:42 Archived in Indonesia Tagged yogyakarta

Email this entryFacebookStumbleUpon

Table of contents

Be the first to comment on this entry.

This blog requires you to be a logged in member of Travellerspoint to place comments.

Enter your Travellerspoint login details below

( What's this? )

If you aren't a member of Travellerspoint yet, you can join for free.

Join Travellerspoint