A Travellerspoint blog

Jakarta

sunny 30 °C
View Indonesia I on VolgTomenRagna's travel map.

Na een reis van 26u konden we eindelijk ons bed opzoeken in the Packer Lodge, klaar voor alle nieuwe indrukken die ons staan te wachten!

Met een getekende map waarop alle bezienswaardigheden waren aangegeven gingen we op pad. De grootste toeristische attractie van Jakarta, de tempel Yin Juan, bleek vlak achter ons hostel te liggen. Veel cirkeltjes gelopen maar die tempel hebben we niet gevonden.
Onze eerste indruk van Jakarta: vuil, druk, veel getoeter – net zoals elke andere miljoenenstad. Ik herinner me wel geen open rioolen, de geur die er hangt, naast de walm van uitlaatgassen, moet ik niet beschrijven...

Onze tweede en blijvende indruk van de inwoners van Jakarta, geobsedeerd met foto’s. Het was zondag en het grote Nederlandse plein was ingepalmd door zondagsgangers. Naast straatartiesten stonden Hello Kitty’s, Minions, Princess Peach enzo klaar om samen met jou op de foto te gaan. Je kon ook een tros balonnen of gekleurde fietsen huren om jouw portfolio te vervolledigen. En toen kwamen wij op het plein als nieuwste attractie. Geen idee hoeveel selfie’s (met of zonder selfiestick) ik heb moeten trotseren. Altijd met een glimlach natuurlijk!

Om de hitte en de foto’s te ontvluchten zijn we het meest toeristische café binnengestapt, café Batavia. Met een mocktail in de hand konden we zo in alle rust Jakarta op zijn zondags observeren.

Veel tijd hebben we niet uitgetrokken voor Jakarta en dus namen we de volgende ochtend een trein naar Yogyakarta. De treinrit, die achtuur duurde, was eigenlijk nog wel de moeite. Wanneer het landschap je niet meer kon boeien, had je een film.

Posted by VolgTomenRagna 03:51 Archived in Indonesia Tagged jakarta

Email this entryFacebookStumbleUpon

Table of contents

Be the first to comment on this entry.

This blog requires you to be a logged in member of Travellerspoint to place comments.

Enter your Travellerspoint login details below

( What's this? )

If you aren't a member of Travellerspoint yet, you can join for free.

Join Travellerspoint